Kinderverpleegkundige expertise

Met Samen Tender Love en Care streef ik ernaar om rouwzorg en ondersteuning te bieden aan kinderen en hun gezin.

Een chronisch ziek kind of kind met een beperking wil zo veel mogelijk "normaal" leven, die wil geen uitzondering zijn.

Ik wil meedenken en samen met de ouder(s) in gesprek gaan hoe dit het beste opgepakt kan worden, misschien is ondersteuning van jou als ouder nodig in een gesprek op school, of het kinderdagverblijf, of op de sportvereniging, of juist met de (kinder)arts.

Mijn benadering is gekenmerkt door goed luisteren, empathie, professionele nabijheid en zorgzaamheid te tonen.

En als jij op advies zit te wachten, kan ik waarschijnlijk meedenken aan oplossingen, die ik dan graag bespreek, zodat je er uit kan halen wat bij jou en het kind past.

 

Doordat ik meer dan 20 jaar ervaring heb als kinderverpleegkundige, heb ik kennis van de meeste ziektebeelden of weet ik waar ik betrouwbare informatie daarover kan vinden.

 

Ouders hebben soms moeite om gespreken met artsen te voeren, om voor hun kind of situatie op te komen, over wat wel of niet bij hen past, ik kan steun bieden door dit vooraf te bespreken.

 

Ondersteuning bij WLZ zorg

Is uw kind zeer ernstig meervoudig beperkt (ZEVMB), misschien  al volwassen, functioneert hij/zij op een veel lagere leeftijd, heeft uw (volwassen)kind een WLZ indicatie, ook dan mag u mij vragen om jou/jullie te steunen.

 

Over palliatieve zorg kan ik ook goed met u sparren, Actieve Care Planning,  ik kan meedenken over uw wat u belangrijk vindt voor het comfort van uw kind en voor u zelf, zodat u daar met de arts over kunt spreken.

 

Er zijn nog veel meer situaties te bedenken waarin ik u kan bij staan, ik kan ze onmogelijk hier allemaal beschrijven, dus mail mij uw situatie en uw vragen!

 

Door het werk in de kinderthuiszorg heb ik gezien hoe groot de impact is om bv. een kind met een chronische ziekte te hebben, of een kind met (zeer ernstige) beperkingen voor zowel  het kind, ouders en ook voor de rest van de familie.

 

Gezinnen worden doorgestuurd naar een psycholoog, maatschappelijk werk of een POH(praktijkondersteuner bij de huisarts), moeten het huis daarvoor uit, wat ook weer oplossingen vraagt, moeten weer hun verhaal vertellen, die hulpverlener heeft vaak geen idee hoe het thuis gaat.. ik kan bij u thuis komen!

Mijn Waarden:

M: medische en kinderverpleegkundige kennis.

A: aandachtig luisteren, geduldig en respectvolle gesprekstechnieken.

R: rouw en verlies zorg.

T: thuis of elders.

I: intensieve zorg situaties.

N: nabijheid en betrokkenheid.

E: ervaringsdeskundige (partnerzorg).

Heeft U Hulp Nodig?